Bemutatkozás

Weboldalunk megújult és új helyre költözik: https://bharatanatyam.hu/

A Sivasakti Kalánanda Táncszínház 1997-ben alakult Budapesten azzal a céllal, hogy Dél-India klasszikus táncát, a bharatanátjamot, megismertesse és megszerettesse a magyarországi közönséggel. Az alapító, Somi Panni, ekkor már 6 éve, 1991-óta tanított indiai táncot Budapesten. Sok szóló és a tanítványokkal közös csoportos előadás előzte meg a táncszínház létrejöttét.

Az első pár év a bharatanátjam repertoár bemutatásával, feldolgozásával telt. Később a klasszikus darabokból táncszínházi átiratok születtek, majd megjelentek az első kortárs koreográfiák, melyek már a táncszínház új stílusának kialakulását jelezték.

A rendszeres klasszikus előadások mellett előtérbe kerültek az indiai technikát használó, de mégis inkább a mai közönségnek készülő darabok. Az indiai tánc kelléktára, ritmikai elemei, színészi játéka, kézjelei, mimikája olyan színpadi nyelvezetet hoznak létre, mely nem kötődik földrészekhez, kultúrákhoz, hanem egyetemesen beszél a közönséghez.

Mint az első indiai tánctechnikát használó magyarországi együttes a Sivasakti Kalánanda Táncszínház számos alkalommal kapott meghívást hazai és nemzetközi fesztiválokra, kulturális gálákra, különféle televíziós műsorokba.

A Sivasakti Kalánanda Táncszínház repertoárjába a klasszikus bharatanátjam előadások, indiai kulturális, ismeretterjesztő és művészeti programok, valamint a bharatanátjam technikáját alkalmazó kortárs darabok tartoznak. Részletekért kattintson ide!
   Támogatóink: 
                       

                    Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzata


Adószám: 18086292-1-41
Az adó 1% felajánlását szeretettel várjuk!